SMS-GW brány jako součást ekosystému

To není pouze prospěšné v velkých projektech s mnoha zařízeními a potenciálně stovkami senzorů pro kontinuální monitorování prostředí a zajištění včasného oznámení o případných událostech. Někteří lidé jednoduše upřednostňují příjem SMS nebo telefonátů od monitorovacích zařízení místo e-mailů..

A my je neodsuzujeme - každé nastavení je jedinečné v tom, jak preferují správci vzdálených míst organizovat své monitorování a upozorňování v případě potíží. Proto HW group vyrábí dvě verze SMS brány, o kterých budeme podrobně mluvit.

SMS-GW je součástí systému RME (Remote Monitoring Ecosystem)

Doručení SMS zprávy, nebo prozvonění pro upozornění zákazníka v případě potíží na vzdáleném místě je finální služba, kterou HWg poskytuje. A toto upozornění by mělo stále spolehlivě fungovat i za pět let, bez ohledu na to, co je nainstalováno na telefonu zákazníka. Jedná se o snadno nastavitelný systém, ale spolehlivý na dlouhou dobu, což je jedna z hlavních hodnot pro společnost HW group.

Všechny produkty společnosti HW Group mohou využívat SMS-GW pro oznámení prostřednictvím SMS a prozváněním. Je levnější a jednodušší mít bránu s SIM kartou ve firmě, než spoléhat na samostatnou SIM kartu s měsíčními poplatky v každém monitorovacím zařízení s připojenými senzory.

Obě 2G (GSM) a LTE (v dnešní době pravděpodobně není nutné vysvětlovat rozdíl mezi bezdrátovými širokopásmovými standardy) brány pro SMS, nazývané SMS-GW3, jelikož je to třetí verze brány z naší výroby, plní stejnou funkci - odesílat upozornění ve formě uživatelem definované SMS zprávy nebo provádět hlasové volání - což je v podstatě hovor na cílové telefonní číslo.

SMS-GW3 bez problémů funguje se všemi produkty HWg bez nutnosti dalšího softwaru. Jedna SMS-GW3 ve stejné síti LAN může být přístupná pro více zařízení HWg ve firmě. Poskytuje funkce odesílání SMS a CallOut (zvonění) několika zařízením současně a posílá upozornění prostřednictvím fronty.

Zařízení SMS-GW3 lze také použít s portály www.SensDesk.com a poskytovateli služeb třetích stran. Portály založené na technologii SensDesk mohou využívat bránu SMS-GW3 LTE pro upozorňování, pokud je brána přístupná portálu (buď prostřednictvím VPN nebo veřejné IP adresy) - všechna upozornění prostřednictvím SMS a CallOut mohou být zpracována bránou místo softwarové služby Twilio dostupné pro placené uživatele portálu (SensDesk.com nebo portály poskytovatelů).

Nicméně obě možnosti (jednotka SMS-GW / upozorňování pomocí SMS z portálu) mají svá omezení a výhody. Použití pouze jednotky brány může způsobit situaci, kdy je monitorovací zařízení vypnuto (odpojeno) - odesílání kritické upozornění nebo provedení hovoru nebudou možné. Kombinace s portálem tak činí upozorňování ještě spolehlivějším.

Následující funkce jsou sdíleny mezi 2G a LTE verzemi brány:

  1. Externí anténa s 3m kabelem
  2. Interní paměť pro odchozí SMS frontu: 100 zpráv
  3. SMS/Hovory GW pro všechna zařízení HWg (RME)
  4. SMS/Hovory GW pro jakýkoli SNMP software
  5. SMS/Hovory GW pro jakýkoli NAGIOS (plugin od NETWAYS)
  6. Otevřené API: SNMP, XML, netGSM (HTTP, SOAP)
  7. Podporuje funkci "SMS + Zvonek" pro kombinované oznámení SMS a hovor
  8. Mechanické: 76 x 93 x 28 mm, montáž na zeď, hodí se na DIN lištu

Použití SMS-GW z třetí strany SW/HW

Třetí stranická zařízení (nebo software) mohou přistupovat k SMS-GW3 pomocí jedné ze tří možností:

  1. netGSM (SOAP - HTTP POST)
  2. HTTP GET
  3. SNMP Write (odesílání SMS z jakéhokoli SNMP softwaru)

Jednou z nejpohodlnějších funkcí SMS-GW3 je, že samotná upozornění SMS a hovory jsou plně přizpůsobitelné v rámci různých monitorovacích zařízení, která používají SMS-GW3 jako bránu - snadné připojení k zařízením, zejména v rámci ekosystému produktů HWg.

Jedna SMS-GW upozorňuje několik lidí.

Proto není potřeba podporovat několik různých konfigurací přímo na zařízení SMS-GW3 - místo toho je vše jednoduše spravováno na různých monitorovacích jednotkách s jejich sadami senzorů odpovědných za monitorování podmínek v prostředí.

Tímto způsobem lze jediný SMS-GW3 použít k odesílání desítek SMS nebo upozornění prostřednictvím hovorů neomezenému počtu příjemců. Pokud potřebujete kromě standardního upozorňování e-mailem rychlejší a podle některých spolehlivější možnost, nebo jen trochu odlišný způsob doručení upozornění - SMS-GW3 je tu pro vás, podporuje jak novější LTE, tak starší, ale stále životaschopný 2G.

Běžná otázka: Měl bych koupit levnější 2G (GSM) nebo LTE verzi?

Velmi starý standard GSM (2G) začal v devadesátých letech a stále funguje v mnoha zemích, ale většina národních regulátorů již stanovila datum, kdy bude 2G GSM mobilní síť vypnuta. Švýcarsko pravděpodobně bude první evropskou zemí, která vypne své pokrytí 2G.

Nicméně existuje tolik zařízení, která závisí na této síti, že to může trvat desetiletí, než se to stane ve vaší zemi.

Shrnutí

Použití jediného hardwarového zařízení SMS-GW k odesílání upozornění (SMS/Hovor) z více LAN senzorů ve firmě zajišťuje celkovou robustnost a dlouhodobou spolehlivost monitorovacího systému HWg, a to i v nákladově efektivní a plně offline (bez portálu) verzi.